Csak függetlenül, csak objektíven!

2019.03.20

Egyetlen mondatban a függetlenobjektív újságírás rákfenéje:

"Az új-zélandi mészárláshoz képest az ISIS propagandalapja, meg a lefejezős videói korai zsengéknek tűnnek csupán, mert míg utóbbiak a legtöbb ember által könnyen megérthető értelmezési keretek között történtek (sokkolás és megfélemlítés), addig a mészárlás szinte olyan, mint a terrortámadások DaVinci-kódja, aminek a rétegeit szinte egyáltalán nem biztos, hogy valaha mind fel tudjuk majd fejteni, és ami még ijesztőbb, egyáltalán nem biztos, hogy szükség van bármi fel- vagy megfejtésére."

1. Az Index szerint tehát a muszlimok által elkövetett gyilkosságok (lefejezések!) smafuk egy fehér, hetero férfi által elkövetett gyilkosságokhoz (lövésekhez!) képest. Vajon ha Tarrant nyiszálta volna egy videófelvételen két muszlim fiatal lány nyakát, ez az indexes zseni akkor is ezt írta volna? Pláne, ha Tarrant azt a felvételt még el is küldte volna a családnak, egy olyan videót, amelyen nem csak kép, hanem hang is rögzíti a történéseket, azaz a sikításokat és azt a morbid, szörcsögő zajt, amikor az utolsó lélegzet is elhagyja a tüdőt a vérben tocsogó légcsövön keresztül? Egyáltalán, hogyan veszi bárki is a bátorságot, hogy terrortámadásokat egymáshoz hasonlítgasson, melyik a zsengébb és melyik a durvább, ne adj Isten, egymással versenyeztessen? Ennél pedig már csak az ítélete beszédesebb, amely szerint nincs szörnyűségesebb egy fehér hetero által elkövetett merényletnél, még akkor sem, ha arányaiban a fehérek által elkövetett terrorcselekmények áldozatainak száma eltörpül a muszlim terror áldozatainak száma mellett. Egyébként ha már hasonlítgatunk, azt is megemlíthetjük - mintegy mellékesen -, hogy Tarrant nem menedékkérőként, vagy migránsként gyilkolta az őt befogadó ország állampolgárait, szemben ugye a muszlimok Európában elkövetett tetteivel.

2. A muszlim terror könnyen megérthető - írja a szerző -, hiszen csak "sokkolás és megfélemlítés" a cél. Ühüm, tehát ha ilyen egyszerű a muszlim terror logikája - én készséggel hiszek neki -, akkor viszont értelmezhetetlen, hogy a haladó újságírók/politikusok miért repesnek a gyönyörtől, ha minél több ismeretlen muszlim migráns özönlik Európába? Itt szokásuk azzal védekezni, hogy ők az ellenőrzött bevándorlást pártolják, ezért érdemes elidőzni ezen a fogalmon - ellenőrzött bevándorlás! Ezt szintén könnyedén vetik oda és csodálkozom, hogy a jobboldali médiában senki sem vette még a fáradtságot, hogy legalább szőrmentén kielemezze azt a bizonyos "ellenőrzést". Játsszuk akkor le! Megérkezik a fekete-afrikai az olasz partokhoz, vagy a Balkánon át, és azt mondja, hogy ő Mohamed Yosbal, és egy Mogadishu (Szomália) melletti kis faluból érkezett, halász volt. Papírja nincs, nyelveket nem beszél, csak azt a pár angol szót, amelyek a regisztrációhoz kellenek, vagy ott a tolmács. Pontosan hogyan is ellenőrzik a bürokrata hölgyek/urak/egyebek, hogy amit Mohamed mond, igaz-e? De ha van is igazi/hamis papírja, abból mi derül ki egy európai hivatalnok számára? Mit tudunk meg valójában Mohamedről? Ha egyetlen adatbázisban sem szerepel, márpedig a tömegek egyetlen adatbázisban sem szerepelnek, akkor semmit. Nem tudjuk meg, hogyan nőtt fel, milyen iskolákat végzett, ha végzett egyáltalán, hány családtagja van/jön majd utána, hogyan értelmezni a korán tanításait, hogyan kezeli a feszültségeket, hogyan viselkedik a nőkkel szemben, stb... Ha az EU eljutna idáig, az "ellenőrzésig", a továbbiakban nyugodtan nevezhetnénk az érkezőket "ellenőrzött ellenőrizetleneknek". Az USA-ban 18 hónap az átvilágítás, az EU-ban mennyi lenne? Amúgy meg tökmindegy, mert az EU gyakorlatilag senkit sem küld vissza, még a bűnözőket sem, lásd a minapi utrechti török gyilkosságait - a pali 11 éve érkezett Hollandiába migránsként, azóta számtalan alkalommal került a rendőrség látókörébe, de az esete mondhatni szokványos ez EU-ban. Megjegyzem, hiányolom a haladó médiából Erdogan - az Új-Zélandon történtek utáni - uszításának és a hollandiai terror összefüggésének a feltárását. Csak mert ez a feltárás olyan jól ment Tarrant és Orbán esetében.

3. De mind közül talán ez a gyöngyszem a legszebb, már ami a haladás hozzáállását illeti: a christchurchi támadást nem biztos, hogy valaha is meg tudjuk érteni, de nincs is rá szükség. És ez tényleg gyönyörű! A muszlim terror érthető és elfogadható, de az erre adott VÁLASZ érthetetlen, és nem is kell megérteni. Pedig Tarrant elég világosan leírta a manifesztumában, mit miért tett, de kit érdekel, hisz ő csak egy fehér, hetero szörnyeteg, pont mint Breivik! Nem tudom, eljutunk-e egyszer oda, hogy egy haladó újságíró igazi újságíróként viselkedik majd, kihajítja a kettős mércéjét az ablakon és megpróbál logikusan gondolkodni. Mert ha ez megtörténne, akkor leírhatná például, hogy Breivik és Tarrant egy létező problémára adtak teljesen elfogadhatatlan válaszokat. Olyan problémákra reagáltak, amelyeket nem az ő feladatuk lett volna megoldani, vagy legalább kezelni. Ha ezek a problémák nem lettek volna, ha nem folyna évek óta az erőszakos bevándoroltatás, betelepítés, ha a világ vezetőinek egy része a globális pénzvilág hatására - azaz a fogyasztás növelése, illetve az identitás eltörlése érdekében - nem tetszelegnének társadalommérnöki szerepben, akkor ezek a merényletek elkerülhetőek lettek volna, mind a muszlim, mind a fehér gyilkosok részéről. Már csak azért is fontos volna ezt leírniuk, mert nincs különbség terror és terror között, minden formája, legyen muszlim, vagy fehér az elkövető, elfogadhatatlan. Ám amíg ezek a véleményformáló zsenik a muszlim terrort mentegetik, a fehér terror pedig mélységesen elítélik, addig nem kell rácsodálkozni egy-egy önkényes válaszlépésre. Ha az állam nem védi meg a saját polgárait, azok között mindig akad olyan, akinek elborul az agya, és visszafordíthatatlan szörnyűséget tesz - tehetetlenségében. Egyébként meg a terrorral együtt kell élnünk, slussz-passz! Ezt nem én mondom cinikusan, hanem London polgármesterét idézem, azt a Sadiq Khant, aki a napi szintű, muszlimok által elkövetett késes támadásokra azt reagálta, hogy nincs több utcára küldhető rendőr, ám most, a christchurchi támadás után mégiscsak talált néhányat egy bokor alatt, mert gyorsan megerősítette a londoni mecsetek védelmét. Allah Akbar, ahogy a művelt brit mondja!


Polgári Szilvia - Politikai látleletek
Minden jog fenntartva 2018-2024
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!